Jak se správně nalíčit pod dioptrické brýle?

Patří dioptrické brýle k vaší každodenní výbavě? Pak byste měli vědět, jak se pod ně správně nalíčit tak, aby vaše oči nevypadaly opticky příliš malé nebo naopak příliš velké. Styl líčení závisí na tom, zda nosíte brýle na dálku nebo na blízko.

Jak se líčit pod brýle na dálku

Nosíte-li brýle na dálku, pak skla brýlí vaše oči opticky zmenšují. Tady bude potřeba oči pomocí líčení opticky zvětšit. Linku naneste pouze na horní víčko, orámováním celých očí byste je ještě více zmenšili. Pro zbytek očí volte světlé nebo perleťové stíny. Rozhodně se nebojte použít řasenku s výrazným efektem. Obočí zvýrazněte tmavší barvou, než jakou mají vaše vlasy.

Jak se líčit pod brýle na blízko

Jestli nosíte brýle na blízko, pak skla brýlí vaše oči opticky zvětšují. Vaším cílem bude tedy pomocí líčení opticky zmenšit oči. Nepoužívejte proto ani bílé ani světlé oční linky a stíny, vybírejte tmavší odstíny a nebojte se tužkou orámovat celé oči. Nepoužívejte ale rozjasňovač, celý efekt by vám zkazil. Obočí upravte podle výšky obrouček brýlí. Platí, že by se nemělo schovávat za obroučkami.

Několik tipů na závěr

  • Zamaskujte kruhy pod očima a nenanášejte stíny na spodní víčka. Vždy se věnujte jen horním víčkům. S kruhy nebo líčením pod očima budete působit unaveně.
  • Obočí noste vždy upravené. Vybírejte si barvu tužky na obočí takovou, aby ladila k barvě vašich vlasů.
  • Barva stínů na oči by měla ladit k odstínu vaší pleti a k barvě obrouček brýlí.
  • Oční linku používejte voděodolnou, aby nedocházelo k rozmazání po obličeji a umazání brýlí.
  • Pro hlubší pohled můžete použít tmavší stín blíže k očnímu koutku, zbytek víčka pak naličte barvami světlejšími.

Pro ještě lepší celkový dojem přihlédněte také k tomu, jaký máte tvar obličeje a jaký jste typ podle odstínu pleti a barvy vlasů. Jaké obroučky budou vašemu obličeji slušet najdete přehledně popsané v článku Jak vybrat obroučky brýlí, kde se věnujeme právě této problematice.